Expat Medical Szakorvosi Rendelő                                      

Dr. Timár Tibor általános orvos (medicus universalis)

felnőtt-fül-orr-gégész, gyermek-fül-orr-gégész, gyerekgyógyász

 

Ausztria, Olaszország, Németország, Belgium, Malaysia, Kanada, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság budapesti, Ausztrália bécsi nagykövetségének bizalmi orvosa.     

Rendelési idő   Cím, elérhetőség   ONLINE IDŐPONT            BLOG

expatmed@gmail.com      FŐOLDAL/HOME

Fülfájás Orrmandula Mandulaműtét Savós középfülgy Gennyes fülgy. Mandulatályog Tüszős mandula Hallójárat-gyull. Horkol a gyerek Gócbetegség 

                                          

Dr. Timár Tibor általános orvos (medicus universalis)

felnőtt-fül-orr-gégész, gyermek-fül-orr-gégész, gyerekgyógyász

Ausztria, Olaszország, Németország, Belgium, Malaysia, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság budapesti nagykövetségének bizalmi orvosa.     

Rendelési idő: egész nap rugalmasan, (sürgős esetben bármikor,) kizárólag előzetes megbeszélés alapján

Budapest, 1037, Mátyáshegyi út 43.. (Szépvölgyi út-, Pálvölgyi barlangnál)                            

Bejelentkezés:   06 30 9141477 ( lehetőleg reggel 9-kor)     ONLINE IDŐPONT                           BLOG

expatmed@gmail.com     ERRE KELL JÖNNI (Ne a GPS-t kövesse!)   FŐOLDAL/HOME

 

A mandulagyulladások, torokgyulladások a honlap lexikai részében is hangsúlyosan szerepelnek. A rendelőmben alig találkozom olyan pácienssel, (azért ilyen is van,) akit minden szempontból korrekten vizsgáltak meg és kezeltek torokfájással. (Nyilván a hozzám el nem jutók között több lehet a helyesen ellátott beteg.) 

Most a gyerekgyógyászokról és a felnőtt háziorvosokról beszélek. Sajnos még mindig nem terjedt el nálunk a Streptococcus A teszt, pedig legalább 15 éve probléma nélkül beszerezhető. Enélkül nem lehet biztosan megmondani, hogy olyan torokgyulladása van-e a betegnek, amelyet antibiotikummal kell kezelni. (Kivéve, ha torokleoltással kitenyésztjük az esetleges kórokozó  baktériumot, de azzal meg az a baj, hogy a 2 napos tenyésztési időn túl többnapos késedelmet okoz a minta szállítása, sőt a lelet eljuttatása is. 7-10 nap után meg már nem sokat ér az egyébként elengedhetetlen információ.)

Én nem pontosan értem, hogy miért nem kérheti legalább a vizsgálatot kifizetni képes és hajlandó beteg vagy szülő azt a legfeljebb néhány ezer forintot, amibe az kerül, hogy akkor kapjon antibiotikumot, ha szüksége van rá. Inkább megérzéses alapon kapja a kezelést, jellemzően túl gyakran, de túl keveset.

vissza a bloghoz