Expat Medical Szakorvosi Rendelő                                      

Dr. Timár Tibor általános orvos (medicus universalis)

felnőtt-fül-orr-gégész, gyermek-fül-orr-gégész, gyerekgyógyász

 

Ausztria, Olaszország, Németország, Belgium, Malaysia, Kanada, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság budapesti, Ausztrália bécsi nagykövetségének bizalmi orvosa.     

Rendelési idő   Cím, elérhetőség   ONLINE IDŐPONT            BLOG

expatmed@gmail.com      FŐOLDAL/HOME

Fülfájás Orrmandula Mandulaműtét Savós középfülgy Gennyes fülgy. Mandulatályog Tüszős mandula Hallójárat-gyull. Horkol a gyerek Gócbetegség 

                                          

Dr. Timár Tibor általános orvos (medicus universalis)

felnőtt-fül-orr-gégész, gyermek-fül-orr-gégész, gyerekgyógyász

Ausztria, Olaszország, Németország, Belgium, Malaysia, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság budapesti nagykövetségének bizalmi orvosa.     

Rendelési idő: egész nap rugalmasan, (sürgős esetben bármikor,) kizárólag előzetes megbeszélés alapján

Budapest, 1037, Mátyáshegyi út 43.. (Szépvölgyi út-, Pálvölgyi barlangnál)                            

Bejelentkezés:   06 30 9141477 ( lehetőleg reggel 9-kor)     ONLINE IDŐPONT                           BLOG

expatmed@gmail.com     ERRE KELL JÖNNI (Ne a GPS-t kövesse!)   FŐOLDAL/HOME

 

Divatban vannak a "kevert orrcseppek" Magyarországon. Érdekes, hogy antibiotikumot tartalmazó orrcseppet a gyógyszergyárak nem gyártanak. (Nyilván azért, mert a világ nagyobbik részében ezeket nem lehetne eladni.) A nálunk használt, antibiotikus orrcseppek közös tulajdonsága, hogy szteroidot is tartalmaznak. Ez nem ördögtől való, de azért jellemző, hogy a szülőnek soha nem azt mondják: Anyuka, felírok a kicsinek egy kis szteroidos orrcseppet. Pedig - bár szerintem jellemzően nincs szükség erre a hatóanyagra -  ha az ilyen orrcseppeknek van plusz hatása, akkor az nem az antibiotikumtól van, hanem a szteroidtól. A gennyes orrfolyás az orr melléküregeiből származik, ahova az orrba cseppentett higított oldatból nemigen jut be bármennyi. A duzzanatot csökkentő hatóanyagot tartalmazó orrcsepp a nyálkahártyával borított járatokat tágítja, és így hasznosan hozzájárul a váladék távozásához.

A Bioparox olyan antibiotikum, amely csak néhány baktérium ellen hatásos, de mint említettem, még ezek ellen is csak a már kifolyó váladékban van esélye némi hatást kiváltani.

vissza a bloghoz