Expat Medical Szakorvosi Rendelő                                      

Dr. Timár Tibor általános orvos (medicus universalis)

felnőtt-fül-orr-gégész, gyermek-fül-orr-gégész, gyerekgyógyász

 

Ausztria, Olaszország, Németország, Belgium, Malaysia, Kanada, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság budapesti, Ausztrália bécsi nagykövetségének bizalmi orvosa.     

Rendelési idő   Cím, elérhetőség   ONLINE IDŐPONT            BLOG

expatmed@gmail.com      FŐOLDAL/HOME

Fülfájás Orrmandula Mandulaműtét Savós középfülgy Gennyes fülgy. Mandulatályog Tüszős mandula Hallójárat-gyull. Horkol a gyerek Gócbetegség 

                                          

Dr. Timár Tibor általános orvos (medicus universalis)

felnőtt-fül-orr-gégész, gyermek-fül-orr-gégész, gyerekgyógyász

Ausztria, Olaszország, Németország, Belgium, Malaysia, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság budapesti nagykövetségének bizalmi orvosa.     

Rendelési idő: egész nap rugalmasan, (sürgős esetben bármikor,) kizárólag előzetes megbeszélés alapján

Budapest, 1037, Mátyáshegyi út 43.. (Szépvölgyi út-, Pálvölgyi barlangnál)                            

Bejelentkezés:   06 30 9141477 ( lehetőleg reggel 9-kor)     ONLINE IDŐPONT                           BLOG

expatmed@gmail.com     ERRE KELL JÖNNI (Ne a GPS-t kövesse!)   FŐOLDAL/HOME

 

A Nasopaxot nem tartom eleve káros szernek, de szerintem nem tud megfelelni a körülötte mesterségesen keltett nimbusznak. A feltalálók és szakértőként értékelők - általam legalábbis feltételezett - összekeveredése olyan használati utasítás kiadását eredményezte az Országos Gyógyszerészeti Intézetben, mely szerintem legalább egy ponton komolyan vitatható.

Ma már mindenki tudja, hogy a Nasivin orrcseppet és más hasonló készítményeket 1 héten (5-6 napon) túl nem szabad használni, mert az orrnyálkahártya károsodását, illetve hozzászokást okoz. A Nasopax leírásában annak ellenére szerepel a megengedett egyhónapos használat, hogy az egyik alkotórész a Nasivin hatóanyaga. Igaz, a koncentráció itt alacsonyabb a csecsemő-Nasivinénál is, de kérdéses, hogy ebben a koncentrációban van-e hatása a gyógyszernek. Ha van, akkor kell, hogy legyen mellékhatása is.

A másik hatóanyag a Paxirasol nevű nyákoldó molekulája, szintén nagyon alacsony koncentrációban. Ha feltételezünk hatást ettől a híg csepptől, akkor sem látom értelmét, hiszen az orrban lévő váladék hígításához elég a sós víz is. (Ha ugyan szükség van rá.) Az orr melléküregeibe viszont - főleg az onnan kiáramló váladékkal szemben folyva - nem jut be a hatóanyag, úgyhogy a kiürülést szerintem nemigen tudja elősegíteni.

vissza a bloghoz