Expat Medical Szakorvosi Rendelő                                      

Dr. Timár Tibor általános orvos (medicus universalis)

felnőtt-fül-orr-gégész, gyermek-fül-orr-gégész, gyerekgyógyász

 

Ausztria, Olaszország, Németország, Belgium, Malaysia, Kanada, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság budapesti, Ausztrália bécsi nagykövetségének bizalmi orvosa.     

Rendelési idő   Cím, elérhetőség   ONLINE IDŐPONT            BLOG

expatmed@gmail.com      FŐOLDAL/HOME

Fülfájás Orrmandula Mandulaműtét Savós középfülgy Gennyes fülgy. Mandulatályog Tüszős mandula Hallójárat-gyull. Horkol a gyerek Gócbetegség 

                                          

Dr. Timár Tibor általános orvos (medicus universalis)

felnőtt-fül-orr-gégész, gyermek-fül-orr-gégész, gyerekgyógyász

Ausztria, Olaszország, Németország, Belgium, Malaysia, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság budapesti nagykövetségének bizalmi orvosa.     

Rendelési idő: egész nap rugalmasan, (sürgős esetben bármikor,) kizárólag előzetes megbeszélés alapján

Budapest, 1037, Mátyáshegyi út 43.. (Szépvölgyi út-, Pálvölgyi barlangnál)                            

Bejelentkezés:   06 30 9141477 ( lehetőleg reggel 9-kor)     ONLINE IDŐPONT                           BLOG

expatmed@gmail.com     ERRE KELL JÖNNI (Ne a GPS-t kövesse!)   FŐOLDAL/HOME

 

A szopogató tabletták, toroköblítők nagyon elterjedt szerek, de tudnunk kell, hogy a torokba bejutó anyag nyelési ingert vált ki. Így aztán annyi ideje van a gyógyításra, amíg leviharzik a torkunkon a nyelőcsőbe. Ez nem sok idő, valószínűleg nem elég arra, hogy nagy hatást fejtsen ki. Ráadásul hosszabb idő alatt sem nagyon tudna bármit rendbehozni, hiszen a száj, torok, mandula nem fertőtleníthető, sőt nem is fertőtlenítendő. Ha kórokozó van ezekben a szervekben, az nem a felületen úszkál, hanem a szövetbe hatol, ahol viszont a felületi fertőtlenítést célzó anyag nem találkozik vele.

Kisbabák szájgombája kezelhető a szájba juttatott gombaellenes szerrel, más indok nem jut eszembe arra, hogy a szánkba vegyünk gyógyszereket, melyek ott helyben valamit meggyógyítanak.

Sok aphta, erős fogínygyulladás esetén szoktam felírni egy fájdalomcsillapító szuszpenziót, mely átmenetileg lehetővé teszi az evést-ivást.

A Strepsils plus, illetve a Mebucain tartalmaz érzéstelenítőt, ha valaki úgy érzi, hogy csökkenti a fájdalmát, ezek használata esetleg lehet indokolt.

vissza a bloghoz