Expat Medical Szakorvosi Rendelő                                      

Dr. Timár Tibor általános orvos (medicus universalis)

felnőtt-fül-orr-gégész, gyermek-fül-orr-gégész, gyerekgyógyász

 

Ausztria, Olaszország, Németország, Belgium, Malaysia, Kanada, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság budapesti, Ausztrália bécsi nagykövetségének bizalmi orvosa.     

Rendelési idő   Cím, elérhetőség   ONLINE IDőPONT            BLOG

expatmed@gmail.com      FőOLDAL/HOME

Fülfájás Orrmandula Mandulaműtét Savós középfülgy Gennyes fülgy. Mandulatályog Tüszős mandula Hallójárat-gyull. Horkol a gyerek Gócbetegség 

                                          

Dr. Timár Tibor általános orvos (medicus universalis)

felnőtt-fül-orr-gégész, gyermek-fül-orr-gégész, gyerekgyógyász

Ausztria, Olaszország, Németország, Belgium, Malaysia, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság budapesti nagykövetségének bizalmi orvosa.     

Rendelési idő: egész nap rugalmasan, (sürgős esetben bármikor,) kizárólag előzetes megbeszélés alapján

Budapest, 1037, Mátyáshegyi út 43.. (Szépvölgyi út-, Pálvölgyi barlangnál)                            

Bejelentkezés:   06 30 9141477 ( lehetőleg reggel 9-kor)     ONLINE IDőPONT                           BLOG

expatmed@gmail.com     ERRE KELL JÖNNI (Ne a GPS-t kövesse!)   FőOLDAL/HOME

 

 

Tisztelt Doktor Úr!

Csupán egy bíztató e-mailt szeretnék küldeni!
Nekem nagyon tetszik az Ön által írott blog, a különböző internetes oldalakon feltett olvasói kérdésekre adott válaszai is. Sőt, egyszer személyesen is találkoztunk rendelés keretében, és azóta sajnálom, hogy bár nem élünk nagyon-nagyon messze a rendelőjétől, de ahhoz mégis elég messze, hogy minden gonddal Önhöz forduljunk. Pedig szívesen tenném. De azzal is megelégednék, ha az általunk látogatott orvosok olvasnák az Ön blogját!

Több kérdés is eszembe jutott, a legtöbb költői, de azért az egyiket leírom:
Ahogy Ön az Actimel reklámot is említette, élelmiszerek körében létezik a "fogyasztók megtévesztése" fogalom, és indokolt esetekben ezt bűntetik is.
Gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök körében miért nem létezik ilyen? Vagy csak nem tudunk róla? Hogyan kerülhetnek forgalomba olyan szerek, amelyek nem hatékonyak, sőt, esetleg árthatnak is? Az Ön blogját olvasva (és a saját káromon tanulva) én ugyan tudom, hogy mire nem szabad pénzt költeni, miben nem érdemes bízni. De aki erről nem értesült?!?

Tisztelettel és üdvözlettel: Egy anyuka

Kedves "Egy anyuka"!

Köszönöm levelét, örültem neki.

A kérdése alapkérdés, nehéz is röviden válaszolni rá.

Az Actimellel kapcsolatos megállapítása annyiban sántít, hogy évtizedeken át lehetett hirdetni a hazugsággal, és sajnos most sem gondolom, hogy változott volna valami, ha egy másik EU tagországban végre elő nem veszik a Danone-t hogy most már hagyja abba a valótlanságok terjesztését. (Magas büntetést is kellett fizetnie, mely nyilván ismétlődött volna.)

A probléma egyik fő oka, hogy az egészségügyi hatóságok nem tudnak fellépni vallásszerű jelenségekkel szemben, mert ezzel amúgy is csak fokozzák a misztikumot, amely az embereket arról győzi meg, hogy valami sötét erők akarnak valami jót megakadályozni. Elég a Béres cseppre gondolni, mely előtt végleg kapitulált a tudományos orvoslás. Hasonlóak a különleges vitaminkeverékek, melyek közül egyesek (Lenkei) már bizonyított mérgező voltuk miatt be vannak tiltva, de továbbra is kaphatóak. Ez olyan  mint a szcientológiai egyház (Lenkei), melyet szintén már sok országban próbáltak betiltani, de végül sohasem sikerült. Az őssejtkapszula forgalmazóit megbüntették, most Szlovákiából küldik a csodaszert az internetes megrendelőknek.

A gyógyszerként regisztrált szereknél persze RÉSZBEN más a helyzet. Ezek között természetesen vannak mellékhatással bőven rendelkezők is, ezt az orvosnak kellene mérlegelnie minden esetben. Ez maga az orvostudomány mint szakma.

A hatásosság kérdése pedig azért nehéz, mert a mai szerek nagy többsége régóta használatos. Ma már csak hatásossági bizonyíték birtokában vezethető be új gyógyszer, de a régieket sajnos már nem szűrik újra. Ezeknek a további forgalmazásához olyan irdatlan érdekek fűződnek, hogy nem mer senki nekilátni a dolognak.

 

A téma ezzel még nincs lezárva, de mára talán ennyit.

 

Üdvözlettel

 

TT

olvasói kommentár 

vissza a bloghoz