Expat Medical Szakorvosi Rendelő                                      

Dr. Timár Tibor általános orvos (medicus universalis)

felnőtt-fül-orr-gégész, gyermek-fül-orr-gégész, gyerekgyógyász

 

Ausztria, Olaszország, Németország, Belgium, Malaysia, Kanada, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság budapesti, Ausztrália bécsi nagykövetségének bizalmi orvosa.     

Rendelési idő   Cím, elérhetőség   ONLINE IDőPONT            BLOG

expatmed@gmail.com      FőOLDAL/HOME

Fülfájás Orrmandula Mandulaműtét Savós középfülgy Gennyes fülgy. Mandulatályog Tüszős mandula Hallójárat-gyull. Horkol a gyerek Gócbetegség 

                                          

Dr. Timár Tibor általános orvos (medicus universalis)

felnőtt-fül-orr-gégész, gyermek-fül-orr-gégész, gyerekgyógyász

Ausztria, Olaszország, Németország, Belgium, Malaysia, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság budapesti nagykövetségének bizalmi orvosa.     

Rendelési idő: egész nap rugalmasan, (sürgős esetben bármikor,) kizárólag előzetes megbeszélés alapján

Budapest, 1037, Mátyáshegyi út 43.. (Szépvölgyi út-, Pálvölgyi barlangnál)                            

Bejelentkezés:   06 30 9141477 ( lehetőleg reggel 9-kor)     ONLINE IDőPONT                           BLOG

expatmed@gmail.com     ERRE KELL JÖNNI (Ne a GPS-t kövesse!)   FőOLDAL/HOME

 

 

Kedves Doktor Úr!

Köszönöm gyors válaszát!

Csak egy mondat még, ami eszembe jutott:
Én sok esetben megértem azt az érvelést, mely szerint "mindenki abban hisz, amiben akar", és ebben az esetben még talán működhetnek is bizonyos terápiák, de számomra felfoghatatlan az, hogy bizonyos gyógyszerek vagy készítmények hatástalan vagy netán mérgező volta csak évek múlva kerül napvilágra.
De tudom, ezen nem érdemes vívódni, pláne nem nekem.

De lenne itt egy másik kérdés, ha lehetséges:
Jól tudom, hogy minden orvosnak, aki gyógyszert ír fel, kötelessége lenne tájékoztatni a beteget, hogy bár neki hivatalból a legolcsóbb gyógyszert kell felírnia, de a legtöbb esetben messze nem a legolcsóbb a legjobb???
Tudom, időhiány és rengeteg adminisztráció terheli az orvosokat, de nem is magamra gondolok, hanem a pici gyerekekre, csecsemőkre, akiknek először találkozik a gyomruk antibiotikummal például, miért nem kímélhetnénk a gyomrukat?

Talán a válasz ebben az esetben is ott kereshető, amit az előző levélben olyan hosszan boncolgatott. Sajnálatos, hogy "az egészség a legfontosabb" - mondogatjuk mindig, de mi itt, Magyarországon egyre bizalmatlanabbak vagyunk az egészségügy iránt, a fenti okok miatt is.
Ilyenkor nagyon örül az ember, ha olyan tapasztalt, meggyőző és "magyarázó"
orvossal találkozik, mint Ön.

Szép estét kívánok!

 

Kedves "Egy anyuka"!

Ez a gyógyszerfelírási rendelet nehéz ügy. Egyrészt kell valamilyen határt szabni a költségeknek, másrészt az ilyen határ nem mindig ott érvényesül, ahol kellene. Sok gyógyszerre igaz, hogy a hatóanyag számít, nem érdemes a drágát szedni, mert az olcsóbb is ugyanolyan jó. De lehet különbség egy szirup ízében vagy konzisztenciájában, ami miatt mégis jobb lenne a drágábbat választani.

Nagyobb probléma, hogy azt senki nem ellenőrzi, hogy az orvos fűnek-fának - esetleg olcsóbb - antibiotikumot ír, vagy igaz, hogy drágábbat, de sokkal ritkábban.

 

Üdvözlettel

 

TT

olvasói kommentár 

vissza a bloghoz