Expat Medical Szakorvosi Rendelő                                      

Dr. Timár Tibor általános orvos (medicus universalis)

felnőtt-fül-orr-gégész, gyermek-fül-orr-gégész, gyerekgyógyász

 

Ausztria, Olaszország, Németország, Belgium, Malaysia, Kanada, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság budapesti, Ausztrália bécsi nagykövetségének bizalmi orvosa.     

Rendelési idő   Cím, elérhetőség   ONLINE IDőPONT            BLOG

expatmed@gmail.com      FőOLDAL/HOME

Fülfájás Orrmandula Mandulaműtét Savós középfülgy Gennyes fülgy. Mandulatályog Tüszős mandula Hallójárat-gyull. Horkol a gyerek Gócbetegség 

                                          

Dr. Timár Tibor általános orvos (medicus universalis)

felnőtt-fül-orr-gégész, gyermek-fül-orr-gégész, gyerekgyógyász

Ausztria, Olaszország, Németország, Belgium, Malaysia, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság budapesti nagykövetségének bizalmi orvosa.     

Rendelési idő: egész nap rugalmasan, (sürgős esetben bármikor,) kizárólag előzetes megbeszélés alapján

Budapest, 1037, Mátyáshegyi út 43.. (Szépvölgyi út-, Pálvölgyi barlangnál)                            

Bejelentkezés:   06 30 9141477 ( lehetőleg reggel 9-kor)     ONLINE IDőPONT                           BLOG

expatmed@gmail.com     ERRE KELL JÖNNI (Ne a GPS-t kövesse!)   FőOLDAL/HOME

 

A betegeket leginkább fenyegető problémák egyike abban rejlik, hogy az egészségügyi ellátórendszer is speciális iparhoz hasonlóan működik. Vannak valós költségei, és rengeteg embernek meg is kell tudnia élni belőle.

Már több helyen említettem, hogy sok külföldi beteggel volt találkozásom, így valamennyire beleláttam egyes országok egészségügyi biztosítási, finanszírozási rendszerébe. Azt hiszem, nem találtam olyat, amely közel lenne a tökéleteshez.

Mindegyikre jellemző néhány ellentmondás.

A/    Szerintem a legnagyobb, hogy a "vevő" nem tudja komolyan megítélni a saját szükségleteit. A beteg nem tudja, hogy milyen vizsgálatra, beavatkozásra van szüksége, ezért könnyen félrevezethető lehet, ha nem tisztességes "eladó"-val kerül kapcsolatba. Erre ezer példát lehetne mondani, kezdve mondjuk attól a helyzettől, mikor egy többé-kevésbé krónikus beteget hetente vagy havonta berendelnek egy ellenőrző vizsgálatra, amely az ő számára semmilyen haszonnal nem jár. Ennél durvább, ha egészséges egyént gyógyítanak vagy ellenőrizgetnek rendszeresen. Pláne, ha megműtenek valakit, aki tablettától is meggyógyulna, netán eleve nem is beteg. (l. mandulaműtétek ezrei) tovább

olvasói kommentár 

vissza a bloghoz