Expat Medical Szakorvosi Rendelő                                      

Dr. Timár Tibor általános orvos (medicus universalis)

felnőtt-fül-orr-gégész, gyermek-fül-orr-gégész, gyerekgyógyász

 

Ausztria, Olaszország, Németország, Belgium, Malaysia, Kanada, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság budapesti, Ausztrália bécsi nagykövetségének bizalmi orvosa.     

Rendelési idő   Cím, elérhetőség   ONLINE IDŐPONT            BLOG

expatmed@gmail.com      FŐOLDAL/HOME

Fülfájás Orrmandula Mandulaműtét Savós középfülgy Gennyes fülgy. Mandulatályog Tüszős mandula Hallójárat-gyull. Horkol a gyerek Gócbetegség 

                                          

Dr. Timár Tibor általános orvos (medicus universalis)

felnőtt-fül-orr-gégész, gyermek-fül-orr-gégész, gyerekgyógyász

Ausztria, Olaszország, Németország, Belgium, Malaysia, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság budapesti nagykövetségének bizalmi orvosa.     

Rendelési idő: egész nap rugalmasan, (sürgős esetben bármikor,) kizárólag előzetes megbeszélés alapján

Budapest, 1037, Mátyáshegyi út 43.. (Szépvölgyi út-, Pálvölgyi barlangnál)                            

Bejelentkezés:   06 30 9141477 ( lehetőleg reggel 9-kor)     ONLINE IDŐPONT                           BLOG

expatmed@gmail.com     ERRE KELL JÖNNI (Ne a GPS-t kövesse!)   FŐOLDAL/HOME

 

Már többször értekeztem a kálciumról, mint állítólagos gyógyszerről és máshol az ételkiegészítőkről, melyek egyáltalán nem tekinthetők mindig hasznosnak. Most a rengeteget hirdetett fokozott kálciumbevitel feltételezhető negatív hatásáról olvastam a hvg egészségrovatában:

"Jelenlegi vizsgálatukban 15 nagy tanulmány csaknem tizenkétezer emberre vonatkozó adatainak összesített értékelése azt mutatta, hogy a nagydózisú kalciumbevitel harminc százalékkal megnöveli a szívinfarktus előfordulását, valamint kisebb mértékben az agyi katasztrófáét, ezzel párhuzamosan pedig a kalciumot szedők halálozási aránya is magasabb.

A kutatók a statisztikai értékelés során figyelembe vették az életkori különbségekből eredő kockázatot, a férfiak és a nők közötti kockázati különbséget, sőt arra is figyeltek, hogy van-e eltérés a különböző cégek készítményei között. Az eredmény egyértelműen azt igazolta, hogy nagy mennyiségű pluszkalcium hatására több infarktus fordult elő, mint anélkül.

vissza a bloghoz