Expat Medical Szakorvosi Rendelő                                      

Dr. Timár Tibor általános orvos (medicus universalis)

felnőtt-fül-orr-gégész, gyermek-fül-orr-gégész, gyerekgyógyász

 

Ausztria, Olaszország, Németország, Belgium, Malaysia, Kanada, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság budapesti, Ausztrália bécsi nagykövetségének bizalmi orvosa.     

Rendelési idő   Cím, elérhetőség   ONLINE IDőPONT            BLOG

expatmed@gmail.com      FőOLDAL/HOME

Fülfájás Orrmandula Mandulaműtét Savós középfülgy Gennyes fülgy. Mandulatályog Tüszős mandula Hallójárat-gyull. Horkol a gyerek Gócbetegség 

                                          

Dr. Timár Tibor általános orvos (medicus universalis)

felnőtt-fül-orr-gégész, gyermek-fül-orr-gégész, gyerekgyógyász

Ausztria, Olaszország, Németország, Belgium, Malaysia, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság budapesti nagykövetségének bizalmi orvosa.     

Rendelési idő: egész nap rugalmasan, (sürgős esetben bármikor,) kizárólag előzetes megbeszélés alapján

Budapest, 1037, Mátyáshegyi út 43.. (Szépvölgyi út-, Pálvölgyi barlangnál)                            

Bejelentkezés:   06 30 9141477 ( lehetőleg reggel 9-kor)     ONLINE IDőPONT                           BLOG

expatmed@gmail.com     ERRE KELL JÖNNI (Ne a GPS-t kövesse!)   FőOLDAL/HOME

 

 

A tegnapi facebook-üzenetre rímelő kérdés jött ma a "Házipatiká"-n:

 

KedvesTímár Tibor Doktor Úr!
Egy pár napja találtam rá Önre a neten! Elolvastam szinte mindent a honlapján, és a blog írásait is. Azóta teljesen kész vagyok!
Sopronból írok önnek(mint olvastam már hallott a soproni "kollégákról"), van egy 4 éves kisfiam, aki már születése óta nem az egyszerű esetek közé tartozik, a többi betegségeket nem említve, a 2010.-es év MINDEN HÓNAPJÁBAN(semmi túlzás, ez tény)ANTIBIOTIKUMOT szedtünk, felső légúti betegségek miatt, ami az esetek többségében lázzal kezdődött, vszínű ezért volt rá egyből a legkönnyebb megoldás az antibiotikum (még az 1 hetes H.országi nyaralás alatt is kipróbáltuk a horvát antibiotikumot, mert ott is az első nap belázasodott és azt mondák piros a torka).Minden betegségünk torokfájással kezdődik, megduzzadnak a nyirokcsomói, mint 2 ringló szilva, majd savas füllel és antibiotikummal fejezzük be.A "jónak hitt", de azóta már kiderült, hogy csak pénzéhes "kollégája" nyáron kivette a gyerek orrmanduláját, indokul hogy majd megszűnnek ezek a problémák.Amik persze a következő alkalommal kiderült, hogy nem szűntek meg.Ezután már egyből fel is vetette a garatmandula műtétet, amibe nem mentünk bele.De vizsgálat közben talált a gyerek orrában 2 db lencsényi polipot, amit Nasonex-el fújtunk 1 hónapig, ellenőrzésre azért nem vittem, mert már most is a jövő hét lesz az 5-ödik hogy náthás, meg az amúgy minden vizsgálatot jól tűrő kisfiam kijelentette, hogy ilyenre még egyszer el ne vigyem(minden vizsgálatot megszoktunk előtte vele beszélni, de erről nem tudtam és én sem voltam az orrtükrözésre felkészülve).Ezalatt beszedtünk a fülész javaslatára 7 nap klabax-ot, majd 2 napra rá belázasodott, elmentünk a gyerekorvoshoz, torokváladék negatív, röntgen kezdődő tüdőgyull?(peribronhialis rajzolatfokozódás)és 5 nap zinnat, EBV aspecifikus antitest negatív,de a nyirok csomói változatlanul duzzattak maradtak, dobüregben váladék.Jövő héten másik fülésznél kontroll a folyadék miatt, és otthon pihenve várjuk a nyirokcsomók vizzahúzódását (ami nekem orbáncfű olajjal kenegetve már elég sok alkalommal visszahúzódott.(Tudom hogy Ön nem hókuszpókusz párti, de nekem már csak ez maradt!sajnos!)3napja infrázunk (az ön írásait és tanácsait olvasva), és várjuk a CSODÁT!Mert nekem már az is az , ha nem úgy néz ki a gyerekem mint egy lecsúszott pofazacskós kis hörcsög!(aki alapból egy 115cm-es 17 kilós kis soványság)Tudom hogy csak vizsgálat után lehet érdemleges választ mondani bármiről.Szándékunkban is áll felkeresni Önt a legközelebbi nyirokcsomó duzzadás alkalmából, és orrpolip ügyben, de ha addig is tudna nekem vmi megnyugtató választ adni, azaz arra az orrspry-re lennék kiváncsi ami "tuti" eltünteti a kis polipkákat, azaz hatásosabb a Nasonex-nél! Valamint ha megint "csak"torokfájással jön haza a gyerek az oviból mit csináljak vele, hogy ne legyen belőle óriás nyirokcsomó, savas fül és ANTIBIOTIKUM!!!???Válaszát előre is köszönöm, amit ha lehetséges ne csak a találkozásunkkor részletezzünk, mert addig mint már írtam is, Teljesen Kész Leszek!!!
Tisztelettel:
egy enyhén kifejezve"nem egyszerű eset" kisfiú édesanyja, M.., Sopronból


A válasz: Kedves Kérdező!

Én még nem láttam polipot négyéves gyerekben. Nem gondolom, hogy van ilyen.
Az antibiotikus kezelések túl rövidek voltak.
A Nasonextől (önmagában) javulás nem várható.
A lámpázás mindenképp jó lenne, de tényleg el kellene jönniük, hogy részletesen megbeszéljük.
Bizonyára rossz néven veszi, és baromi nagyképűnek hangzik, de ezek piti betegségek, korrekt kezeléssel könnyen kezelhetőek.

Üdvözlettel

dr Timár Tibor


olvasói kommentár 

vissza a bloghoz