Expat Medical Szakorvosi Rendelő                                      

Dr. Timár Tibor általános orvos (medicus universalis)

felnőtt-fül-orr-gégész, gyermek-fül-orr-gégész, gyerekgyógyász

 

Ausztria, Olaszország, Németország, Belgium, Malaysia, Kanada, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság budapesti, Ausztrália bécsi nagykövetségének bizalmi orvosa.     

Rendelési idő   Cím, elérhetőség   ONLINE IDőPONT            BLOG

expatmed@gmail.com      FőOLDAL/HOME

Fülfájás Orrmandula Mandulaműtét Savós középfülgy Gennyes fülgy. Mandulatályog Tüszős mandula Hallójárat-gyull. Horkol a gyerek Gócbetegség 

                                          

Dr. Timár Tibor általános orvos (medicus universalis)

felnőtt-fül-orr-gégész, gyermek-fül-orr-gégész, gyerekgyógyász

Ausztria, Olaszország, Németország, Belgium, Malaysia, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság budapesti nagykövetségének bizalmi orvosa.     

Rendelési idő: egész nap rugalmasan, (sürgős esetben bármikor,) kizárólag előzetes megbeszélés alapján

Budapest, 1037, Mátyáshegyi út 43.. (Szépvölgyi út-, Pálvölgyi barlangnál)                            

Bejelentkezés:   06 30 9141477 ( lehetőleg reggel 9-kor)     ONLINE IDőPONT                           BLOG

expatmed@gmail.com     ERRE KELL JÖNNI (Ne a GPS-t kövesse!)   FőOLDAL/HOME

 

(A kérdező nyilván föltette kérdését egy tucat orvosnak, így lettem doktornő.)

Tisztel Doktornő!
17 éves vagyok, Streptococcus fertőzésem volt kb májusban, azóta magam az AST szintem és emiatt hullik a hajam, de nem kaptam rá gyógyszert ami leviszi az értéket mert annyira nem magas.(180 és 150-ig normális) Azt mondták, hogy elvileg fél év ennek az AST szintnek a normalizálódása a gyulladás után de most telik le lassan a fél év és ugyanúgy hullik,rendesen :( Még 1-2 hónap van addig a "fél évig". Garatleoltáson is voltam fogászaton,nőgyógyásznál is stb. nem találtak semmit se. Viszont 100%ig biztos vagyok benne, hogy a magasabb AST szint miatt hullik,mivel augusztusban egy vérvételen voltam akkor 149 volt és akkor észre is vettem , hogy mintha nem hullana a hajam vagy kevésbé hullana. Mindez tartott egy hétig. Azóta megint hullik és a friss vérvétel eredményem alapján 180 az AST nem tudok már mit csinálni.(gyógyszert nem adnak mert, hogy nincs panaszom). Mit csináljak, hogy megálljon a hajhullás????? Teljesen lelkibeteg vagyok napok óta sírok ..elegem van belőle.. eddig még gondoltam, hogy hátha lassan már elmúlik,nem is foglalkoztam vele de úgy tűnik, hogy nem. Köszönettel: Ágnes
 

 

Kedves Ágnes!

Könnyű belecsúszni egy ilyen ideges állapotba, ha az orvosok nem adnak egyértelmű információt. Sajnos ez sokszor azért van, mert ők sem tudják a dolgokat olyan pontosan.
Az AST szintje normális. Furcsa, ha egy labor 150-et ad meg felső határnak. Legtöbb helyen 200-at adnak meg, de 3-400-as érték abszolút szokványos, semmilyen betegséget nem jelez.
A hajhullásnak egyébként sincs semmi köze a mandulához, ez egy tévhit, amit sajnos az orvosok sem tesznek rendbe, még a saját fejükben sem. Ebből fakad a fölösleges mandulaműtéteknek a nagy része.
Mint mondta, a hajhullása változó, ennek oka nem ismert, a tudás hiányában fogják rá a mandulára, fogakra, nőgyógyászati betegségekre.
Próbálja meg türelmesen megvárni, amíg megszűnik ez a kellemetlen dolog.

Üdv.

TT

olvasói kommentár 

vissza a bloghoz