Expat Medical Szakorvosi Rendelő                                      

Dr. Timár Tibor általános orvos (medicus universalis)

felnőtt-fül-orr-gégész, gyermek-fül-orr-gégész, gyerekgyógyász

 

Ausztria, Olaszország, Németország, Belgium, Malaysia, Kanada, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság budapesti, Ausztrália bécsi nagykövetségének bizalmi orvosa.     

Rendelési idő   Cím, elérhetőség   ONLINE IDŐPONT            BLOG

expatmed@gmail.com      FŐOLDAL/HOME

Fülfájás Orrmandula Mandulaműtét Savós középfülgy Gennyes fülgy. Mandulatályog Tüszős mandula Hallójárat-gyull. Horkol a gyerek Gócbetegség 

                                          

Dr. Timár Tibor általános orvos (medicus universalis)

felnőtt-fül-orr-gégész, gyermek-fül-orr-gégész, gyerekgyógyász

Ausztria, Olaszország, Németország, Belgium, Malaysia, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság budapesti nagykövetségének bizalmi orvosa.     

Rendelési idő: egész nap rugalmasan, (sürgős esetben bármikor,) kizárólag előzetes megbeszélés alapján

Budapest, 1037, Mátyáshegyi út 43.. (Szépvölgyi út-, Pálvölgyi barlangnál)                            

Bejelentkezés:   06 30 9141477 ( lehetőleg reggel 9-kor)     ONLINE IDŐPONT                           BLOG

expatmed@gmail.com     ERRE KELL JÖNNI (Ne a GPS-t kövesse!)   FŐOLDAL/HOME

 

T. Doktor Úr!

Nyár elején lettem figyelmes egy nagyon halk zúgásra a fülemben, és már egy jó ideje érzem, hogy valami mintha (nagyon gyengén) nyomna odabent. Mivel nagyon gyenge volt mindkettő, úgy gondoltam, majd elmúlik (a zúgást csak teljes csendben tudom megkülönböztetni az egyéb zajoktól).

Azonban most átment rajtam a szokásos évi nátha + hőemelkedés kombináció, és bár a nátha már múlófélben van, a fülzúgás és a nyomás intenzitása a betegség kezdetekor megnőtt, és eddig még nem csillapodott.

Ami még esetleg közrejátszhatott:
- (talán a belső nyomás hatására) egy jó ideje kapargatom kézzel a zsírt a fülemből minden mosdásnál
- az utóbbi időben elég leterhelt vagyok

Még csak 18 éves vagyok, ezért nem hiszem, hogy komolyabb okok állnának a háttérben. Azonban szeretném megtudni, hogy mi lehet a probléma, és hogy mit lehet kezdeni vele. Ezen kívül tervezem, hogy elmegyek a helyi fül-orr-gégészhez is, biztos ami biztos alapon.

Köszönettel:
SM
 

Kedves SM!

A fülzúgásnak nagyon rossz híre van, mivel nagyon sokszor befolyásolhatatlan tünete egy olyan betegségnek, amelyről nagyon keveset tudunk.

Vannak azonban egyszerű, gyógyítható okai is. Gondolom, hogy egy ennyire fiatal embernél is erről lehet szó. A panaszok alapján szóba jön mindkét gyakori ok lehetősége: 1/ A nátha miatt nyomáscsökkenés a középfülben. (Bővebben.) 2./ A hallójáratban lévő fülzsírdugó kellemetlen hatása.

Mindkét esetben fülészhez kellene fordulni, aki - ha gondol az egyszerű betegségekre is, nemcsak a bonyolultakra - fog tudni segíteni.

Üdvözlettel

 

dr Timár Tibor