Expat Medical Szakorvosi Rendelő                                      

Dr. Timár Tibor általános orvos (medicus universalis)

felnőtt-fül-orr-gégész, gyermek-fül-orr-gégész, gyerekgyógyász

 

Ausztria, Olaszország, Németország, Belgium, Malaysia, Kanada, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság budapesti, Ausztrália bécsi nagykövetségének bizalmi orvosa.     

Rendelési idő   Cím, elérhetőség   ONLINE IDŐPONT            BLOG

expatmed@gmail.com      FŐOLDAL/HOME

Fülfájás Orrmandula Mandulaműtét Savós középfülgy Gennyes fülgy. Mandulatályog Tüszős mandula Hallójárat-gyull. Horkol a gyerek Gócbetegség 

                                          

Dr. Timár Tibor általános orvos (medicus universalis)

felnőtt-fül-orr-gégész, gyermek-fül-orr-gégész, gyerekgyógyász

Ausztria, Olaszország, Németország, Belgium, Malaysia, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság budapesti nagykövetségének bizalmi orvosa.     

Rendelési idő: egész nap rugalmasan, (sürgős esetben bármikor,) kizárólag előzetes megbeszélés alapján

Budapest, 1037, Mátyáshegyi út 43.. (Szépvölgyi út-, Pálvölgyi barlangnál)                            

Bejelentkezés:   06 30 9141477 ( lehetőleg reggel 9-kor)     ONLINE IDŐPONT                           BLOG

expatmed@gmail.com     ERRE KELL JÖNNI (Ne a GPS-t kövesse!)   FŐOLDAL/HOME

T. Doktor Úr!
 
  Elnézést, hogy a levelemmel zavarom, de tüszős mandulagyulladásom van, amit csak 5 napig kezeltek 250 grammos antibiotikummal, utána 3 napig 500 grammossal. Ez utóbbi hatására kezdett elmúlni a betegség, de nem teljesen. Szerencsére enyhe fokú a betegség, és csak a mandulám bal felén látható egy kicsi genny. Annak ellenére, hogy a laboreredményeim jók, a kezelőorvosom mégis azt ajánlotta, hogy vetessem ki a manduláimat, mert a vérvétel azt mutatja, hogy az ASO magas.
  Ezért utalt be ambulanciára a főorvos úr. Viszont én nem szeretném kivetetni a manduláimat, ha nem feltétlenül szükséges. Legyen szíves, írja meg, hogy mit jelent ez az ASO (felső - 199), és hogy nem lehetne-e elkerülni a műtétet gyógyszeres kezeléssel.
 
  Üdvözlettel: Takács Krisztina, Győrből

 

Kedves Krisztina!
 
Az ASO akkor magas, ha a baktérium a szervezetben van. (Ilyenkor többszörösen meghaladja a 200-as normális értéket.) Ez bizonyítja, hogy Streptococcus pyogenes fertőzése van. Illetve, esetleg csak nemrég volt. A betegség után lassan normalizálódik az érték.
A kezelése nem volt megfelelő. Emiatt az is lehet, hogy tényleg aktív még a baktérium, csak a kezelés miatt csökkentek a tünetek. Néhány nap múlva esetleg újra kezdődhet a betegség, illetve, akkor sincs minden rendben, ha nem, mert a vese-, szív-, izületi, stb. szövődmények esetleg még felléphetnek akkor is, ha látszólag meg van gyógyulva.
Ennek viszont semmi köze a mandulaműtéthez, hiszen nem az Ön mandulája okozza a bajt, hanem csak az, hogy nem kapott rendes kezelést az orvostól.
Tudom, hogy elég messze van, de nem Ön lenne az első, aki eljön Győrből, hogy elkerüljön egy műtétet.
 
Üdvözlettel
 
dr Timár Tibor